top of page

Vítáme nová italská vína v naší nabídce



Jak dobřete víte, v nabídce Jindrova vinařství nenajdete pouze naše vína, ale také skvělá Prosecca z vybraných rodinných vinařství, která pro vás osobně dovážíme. A protože vám chceme stále nabízet něco nového, rozhodli jsme se, že naši rodinu italských vín zase o něco rozšíříme. Dovolujeme si vám proto představit dva nováčky. První z nich patří opět do kategorie bublinek. Tím druhým jsou, možná pro někoho trochu překvapivě, věhlasná červená vína z toskánského Montepulciana ;)


Franciacorta z vinařství Azienda Agricola Ugovezzoli


Víno Franciacorta jsme vám představovali v minulém článku. Toto víno se se vyrábí tzv. tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi a díky tomu i dalším svým vlastnostem se velmi často přirovnává k francouzskému šampaňskému. Původ má toto víno v Lombardii v okolí jezera Iseo. Stylem jsou vína více do sucha, než je tomu u Prosecca. V chuti čekejte ovocné tóny, které často doplňuje jemná krémovost, tóny briošky nebo toustu. Odrůdy používané pro výrobu tohoto vína jsou Chardonnay, které pokrývá zhruba 80 % výsadby, Pinot noir tvoří kolem 15 % a 5% zbývá na odrůdu Pinot Bianco. Ta se používá výhradně v kombinaci s dalšími odrůdami a netvoří více než 50 % výsledného cuvée.

Rodina Vezzoli od které pro vás budeme vína dovážet má prastaré kořeny na západě Brescie. Od jednoduché výroby hroznů společnost přešla na šumivá vína Franciacorta, která na trh uvedla poprvé v roce 1990. Společnost Ugo Vezzoli sídlí v historickém paláci San Pancrazio. Kanceláře a degustační místnost zabírají část původní budovy z 16. století, sklepy pro zpracování a stárnutí jsou na dvou úrovních, v jedné podzemní, ve druhé nadzemní části s využitím části venkovských budov z 19. století. Vinice jsou vlastněny a spravovány přímo rodinou Vezzoli. Roční produkce společnosti Ugo Vezzoli je asi 20 000 lahví Franciacorta DOCG v různých typech.

V naší nabídce najdete již brzy UGOVEZZOLI Franciacorta D.O.C.G. Brut, UGOVEZZOLI Franciacorta D.O.C.G. Satén Brut a UGOVEZZOLI Franciacorta Millesimato Pas Dosé.


Vinařství Tenuta Valdipiatta z toskánského Montepulciana


Vinařství Tenuta Valdipiatta nabízí široký sortiment plných červených vín, které učebnicově vystihují typický charakter „super-tuscans“ tedy velkých toskánských vín. Toto vinařství s jejich 22 hektary vinic najdete v srdci oblasti Poliziano. Rodinný podnik vybudovaný v 60. letech zakoupil v 80. letech Giulio Caporali, který toužil uniknout chaosu města, žít v klidu toskánského venkova a produkovat víno, olej a další plody země… V roce 2002 převzala vedení Valdipiatta dcera Miriam Estate, která navazuje na tradici svého otce, ale zároveň obohacuje vína o své znalosti získané při studiu enologie na prestižní škole v Bordeaux.

Máme radost, že vám můžeme nabídnout tato jejich vína: Chianti Colli Senesi „Tosca“ DOCG, Rosso di Montepulciano DOC, Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Vino Nobile di Montepulciano Vigna d’Alfiero DOCG, Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG.


Nezapomeňte sledovat náš web, jakmile se na něm vína objeví, budou k objednání ☺ A my se na všechny vaše objednávky už teď těšíme a jsme velmi zvědaví, jak vám budou nová vína chutnat ;)

etiketa-background-180(1)_edited.jpg

Kam dál?

Co třeba do našeho e-shopu s vínem a proseccem?

tanore_15-a.jpg

Exkluzivní prosecca našich přátel z Valdobbiadene.

jindrovovinarstvi_lahvovani-duben2021_06

Na vinohradě se věnujeme každému hroznu, ve sklepě každé lahvi.

jindrovovinarstvi_lahvovani-duben2021_01

Vyberte si v našem obchodě vína Jindrova vinařství a prosecca z Valdobbiadene.

bottom of page