top of page

Vinařovo jaro


Pro nás v Jindrově vinařství je jaro obdobím, kdy začíná údržba vinohradu. Máme tohle období moc rádi, první jarní paprsky i teplé dny nám práci zpříjemňují, pozorujeme obrážející stromy i zelenající se trávu a nasáváme vůni země, která začíná vonět jarem. A co vlastně celé dny, nejen, na tom vinohradu děláme a co nás v nejbližší době čeká? Tady je takový náš stručný seznam, ale skrývá se za ním velká spousta práce ☺

Tady je takový náš stručný seznam, ale skrývá se za ním velká spousta práce ☺

1) Pokračujeme v prořezávání rostlin 2) Do půdy doplňujeme přírodní živiny a snažíme se vytvořit přirozeně vyšší hodnotu humusu v půdě. 3)Ohýbáme a vážeme tažně vinné révy. 4)Do připravené půdy sázíme nové rostlinky. 5)Sledujeme, jak vinohrad roní slzy a nejsme z toho rozhodně smutní ☺. 6)Soustředíme se na bio ošetřování všech rostlin.

7)Občas si odskočíme do sklepa a zkontrolujeme vína z předchozích ročníků. 8)Budeme lahvovat pokud to situace dovolí. 9)Odstraňujeme plané odnože A uděláme si i volno a ochutnáváme nová vína z přechozího ročníku ;)

Držme si palce, ať je nám všem matka příroda nakloněna a jsme všichni zdraví, náš vinohrad se také těší zdraví a i letos se nám podaří vypěstovat krásné hrozny a z nich vyrobit skvělé víno ☺, v klidné a zdravé zemi.

etiketa-background-180(1)_edited.jpg

Kam dál?

Co třeba do našeho e-shopu s vínem a proseccem?

tanore_15-a.jpg

Exkluzivní prosecca našich přátel z Valdobbiadene.

jindrovovinarstvi_lahvovani-duben2021_06

Na vinohradě se věnujeme každému hroznu, ve sklepě každé lahvi.

jindrovovinarstvi_lahvovani-duben2021_01

Vyberte si v našem obchodě vína Jindrova vinařství a prosecca z Valdobbiadene.

bottom of page