bannery-jindrovo-nase-vina.jpg

 NAŠE VÍNA 
 

V našem sortimentu najdete vína v přívlastkové kvalitě, která získávají ocenění na celostátních i mezinárodních soutěžích.

 

Převládají vína bílá – dělaná jako takzvaná „freshová“ vína. Tedy ovocitá  s hravou kyselinkou, která jsou nekomplikovaná a hezky vás naladí. Harmonie a vyváženost vín vám zpříjemní večer bez toho, že byste museli čekat, než se víno nadechne v dekantační karafě.

 

Nechybí však ani vína, která školíme metodou sur lie, tedy dlouhodobým ležením mladého vína na jemných kvasničných kalech a mikrooxidací ve francouzských 225 a 400 litrových sudech. Tato vína vám pak nabídnou nevšední zážitek a zkoumání vícevrstevnatých prolínajících se chutí a vůní.

jindrovo-strom-logo_white-tn.png
 

 BÍLÉ SUCHÉ 

RYZLINK RÝNSKÝ, kabinetní víno, 2018 sur lie

Vůně lipového a bezového květu se snoubí s jemně opečenými toasty a šťavnatými černými rybízy. Jako jemné podtóny doznívá sušená kůra pomeranče a typická rýňáková petrolejovost. Chuť odpovídá tradičnímu způsobu výroby.

 

Víno zrálo šest měsíců ve francouzských čtyřsetlitrových sudech na jemných kvasničných kalech a bylo dvakrát týdně mícháno.

 

Je tedy tělnaté, minerální se znaky rybízů, mučenky a pepře. Vhodné nejen pro okamžitou konzumaci, ale i pro archivaci. Dochuť je velmi dlouhá. Bude vás s přáteli bavit, když chcete o víně přemýšlet, povídat si a opakovaně jej ochutnávat.

Ryzlink-rynsky-nejlepsi-vino.png

SAUVIGNON, pozdní sběr, 2019

Hned v první vteřině vás přesvědčí, že je to broskev, která vládne vůni tohoto vína na rozhraní pozdního sběru a výběru z hroznů. Zdatně jí ovšem sekundují tóny zralého bílého ovoce, rybízů a lístku kopřivy.

 

Chuť je vyplněna zralými ananasy, banány, kiwi, minerální dochutí s náznaky dřeva a lehkým fenyklovým nádechem. Je jako voňavá procházka po jihomoravských sadech.

Sauvignon-nejlepsi-vino.png
AWC_Medaille2019_APPROVAL_LORES_edited(1

TRAMÍN ČERVENÝ, pozdní sběr, 2020

Pohladí typickou kořenitostí, květnatou vůní lístků čajové růže lehce doplněných o pikantní kůru kandovaných citrusů a náznaky zeleného pepře. Jeho buketní profil doprovází tóny tropického ovoce v čele s papájou.

V chuti je velmi svěží s živou kyselinkou a pro tramíny tak znatelnou kořenitostí, s velmi čistou dochutí bílého ovoce a minerálním závěrem.

 

Byl míchán dvanáct týdnů na jemných kvasničných kalech a nepotřeboval téměř žádnou dodanou síru.

tramin-cerveny2020-nejlepsi-vino.png

HIBERNAL, pozdní sběr, 2019

Přenese Vás do jižních sadů svou vůní meruzalek – především černého rybízu a angreštů.  V chuti poznáte, že tady sluníčko nešetřilo a bude skvěle reflektovat jeho vůni.

 

Má velmi dlouhou persistenci a ještě dlouho si vychutnáte jeho mandlovou dochuť na patře. 

Hibernal-nejlepsi-vino.png
 

 BÍLÉ POLOSUCHÉ 

PÁLAVA, výběr z bobulí, 2019

Nezaměnitelná vůně rozkvetlé louky se snoubí s jemnou kořenitostí tramínů, čerstvě oloupaného pomeranče, výrazného kiwi, lýka a muškátového oříšku.

 

Chuť, ve které na první dojem dominuje velmi nízký zbytkový cukr je pikantní, kořenitá a přechází až do šťávy z pomela. Je to voňavá a harmonická romance, která něžně doplní chvíle milovníků suchých vín. 

Palava-nejlepsi-vino.png

 BÍLÉ POLOSLADKÉ 

VELTLÍNSKÉ ZELENÉ, kabinetní víno, 2020

Voní lipovým květem, propylisem, bílým ovocem a medem.

Jeho kořenitost podtrhuje jemná pepřová linka.

 

V chuti převládá mango, letní jablko, zelený pepř a minerální dochuť. Je sametové, hebké a plné s krásnou persistencí.

veltlinske-zelene2020-nejlepsi-vino.png
 

DNES JEŠTĚ MŮŽEME SE MILOVAT, 2019