top of page

Suchý únor, suchá vína



Suchý únor, suchá vína

Suchý únor se v našem vinařství držet nedá :) Pokud jste se rozhodli tuto výzvu pokořit, máte od nás obdiv, ale zároveň je nejvyšší čas myslet na to, jakým vínkem si uděláte radost v březnu ;) Protože dobrých suchých vín není nikdy dost, inspiroval nás „suchý únor“ k představení dvou luxusních bílých vín z naší produkce a jednoho vynikajícího Prosecca z vinařství Bortolin Angelo. Tak vzhůru do čtení, už teď se těšíme na vaše objednávky ☺


Ryzlink rýnský, 2016 sur lie


O Ryzlinku rýnském se říká, že je to víno králů a král vín a náš RR ročníku 2016 to doslova naplňuje. Tento skvost už začíná mít svá léta, ale je to jedině dobře, protože jsme ho i k archivaci více než doporučovali. Milujeme tu krásně kořenitou vůni, kdy zároveň cítíte rozkvetlé louky, květy černého bezu a listy rybízu. V chuti vás překvapí příjemná vícevrstvá chuť citrusů - pomela a limetky, jak se víno otevírá, chuť zvolna přechází k náznakům oříšků. Navíc jsme tento Ryzlink nechali zrát šest měsíců na jemných kvasničných kalech a dvakrát týdně byl míchán. Dochuť tohoto vína je velmi dlouhá. Je skvělým společníkem pokud se chcete o víně bavit a přemýšlet o něm a to jedna lahev nikdy nestačí ☺ Jak už jsme zmínili, je vhodné pro archivaci.

Označení: Moravské zemské víno

​Obsah alkoholu: 12.5%

Zbytkový cukr: 0.8 g

Kyseliny: 6.7 g


Ryzlink rýnský, 2017 sur lie




Jak je každý rok jiný a víně je to tolik znát! V RR ročníku 2017 čekejte výraznou vůni lipového a bezového květu, která se krásně snoubí s jemně opečenými toasty a šťavnatými černými rybízy. Jemně doznívající podtóny sušené pomerančové kůry a typická rýňáková petrolejovost vás připraví na naprosto dokonalou chuť. Chuť odpovídá tradičnímu způsobu výroby, je plná, osvěžující s pikantní kyselinkou, která ho předurčuje k dlouhodobému zrání. Víno zrálo šest měsíců ve francouzských čtyřsetlitrových sudech na jemných kvasničných kalech a bylo dvakrát týdně mícháno. Je tedy tělnaté, minerální se znaky rybízů, mučenky a pepře. Stejně jako RR předchozího ročníku, je vhodný nejen pro okamžitou konzumaci, ale i pro archivaci. Ročník 2017 je navíc v pozdním sběru, tedy opravu kousek, který rozhodně stojí za ochutnání!

Označení: Pozdní sběr

​Obsah alkoholu: 12.00%

Zbytkový cukr: 0,8 g

Kyseliny: 9,0 g


Bortolin Angelo Rive di Guia Brut Sommaval



Naprosto unikátní Prosecco vyrobeno pouze z hroznů vinice Sommaval. Tato historická vinice leží ve výšce 350 metrů a je orientována na jih, což dává vínu nezaměnitelné vlastnosti. Vůně je velmi elegantní a intenzivní, charakteristicky květinovo ovocitá. Perlení je příjemně krémové a jemné. Na patře se vám krásně rozvine chuť meruněk a nektarinek. Překvapí vás suchost vína, které má 0 gramů zbytkového cukru, ale zároveň velmi zajímavá mineralita a příjemná ovocná dochuť. Ideální teplota pro servírování je 10-12°C, podávejte ve velké sklenici, aby mělo víno možnost se rozvinout. Zavřete oči, nachutnávejte, rozjímejte, diskutujte… toto Prosecco si to rozhodně zaslouží!

Comments


etiketa-background-180(1)_edited.jpg

Kam dál?

Co třeba do našeho e-shopu s vínem a proseccem?

tanore_15-a.jpg

Exkluzivní prosecca našich přátel z Valdobbiadene.

jindrovovinarstvi_lahvovani-duben2021_06

Na vinohradě se věnujeme každému hroznu, ve sklepě každé lahvi.

jindrovovinarstvi_lahvovani-duben2021_01

Vyberte si v našem obchodě vína Jindrova vinařství a prosecca z Valdobbiadene.

bottom of page