top of page

Podzim a víno aneb co pít na podzim



Podzim patří mezi naše oblíbené roční období. U nás vinařů se toho totiž nejvíc děje a je to období plné velmi vzrušujících momentů, ale zároveň také pomalu utichajících prací na vinohradu a chvilek volna. Kdo by neměl rád nastupující dlouhé večery, kdy se nám chce tak trochu lenošit a trávit je doma s knihou, filmem, přáteli a sklenkou skvělého vína. Ke všem těmto příležitostem vám teď doporučíme čtyři lahvinky. Dvě z naší produkce Jindrova vinařství a dvě plné bublinek ze slunné Itálie z našeho webu Artespumante.


Pálava, 2017

První víno, které bychom vám rádi doporučili pro krásný podzimní večer je polosuchá Pálava, ročník 2017. Ceníme si ji nejen my, ale i porota na soutěžích kam jsme ji přivezli, získali jsme za ni hned tři ocenění ;) Je to krásné kořenité víno, které voní po čajových růžích. Harmonická chuť přechází z lehkých kyselinek přes kompotované třešně až k tónům grepové a mangové šťávy. Díky tomu budete mít v chuti pocit nižšího zbytkového cukru. Toto harmonické a voňavé víno je ideální na večery s těmi, které máte rádi.

Obsah alkoholu: 13,0%

Zbytkový cukr: 13,7 g

Kyseliny: 6,4 g


Ryzlink rýnský, 2016 sur lie

Tohle kouzelné víno zrálo šest měsíců na jemných kvasničných kalech a jeho vícevrstevná chuť vám umožní vychutnat si každou skleničku s jiným pocitem, kdo by nechtěl takové kouzlo zažít? Pro detailisty doplníme, že ve vůni mohou cítit rozkvetlou louku, květy černého bezu nebo rybíz. Chuť je citrusová a při otevírání zvolna přechází k náznaku oříšků. Má velmi dlouhou dochuť, takže je ideální na dlouhé večery ve společnosti, kterou baví vína opakovaně ochutnávat, přemýšlet a povídat si o nich. Víno je vhodné k okamžité konzumaci i archivaci.

Obsah alkoholu: 12.5%

Zbytkový cukr: 0.8 g

Kyseliny: 6.7 g


Tanore Valdobbiadene D.O.C.G. Spumante Rive Di Guia Brut

Toto vynikající Prosecco je určeno všem milovníkům suchých vín s nižším obsahem zbytkového cukru. Nízká cukernatost zvyšuje požitek z jeho chuti a spolu s jemným přetrvávajícím perlením vás bude vybízet k dalšímu a dalšímu napití. Skvělá svěží a plná chuť vám zůstane v ústech příjemně dlouho. Víno je křišťálově čisté s jemným nádechem do slámově žluté barvy. Toto víno je na podzim jako dělané, intenzivní vůně zralého jablka a šalvěje ve vás vyvolá příjemně hřejivý pocit.

Servírovací teplota: 6-8 °C

Obsah alkoholu: 11,5% obj

Zbytkový cukr: 10 g / l


Bortolin Angelo Valdobbiadene D.O.C.G. Rive Di Guia Brut ANGELIN BEO

Toto suché, nádherně ovocité Prosecco se vyrábí z hroznů vypěstovaných výhradně ve vesnici Guia, která byla vždy domovem vinařství Bortolin Angelo. Ročník 2018 je pojmenován "Angelin Beo" po zakladateli vinařství Angelo Bortolinovi, který letos slaví 80. narozeniny a také výročí 50 let od založení vinařství. Tento speciální kousek má nulový zbytkový cukr a můžete tak cítit nádhernou zemitou chuť s charakteristickou slaností půdy, ze které víno pochází. Perlení je krásně krémové a sametové. Víno doporučujeme servírovat v malinko vyšší teplotě 10-12 °C, což se na podzim hodí, ve velké sklenici. Připravte se na krásný zážitek a nechte se unést emocemi.

Servírovací teplota: 10-12 °C

Obsah alkoholu: 11,5% obj

Zbytkový cukr: 0 g / l

Na vaše objednávky se těšíme na jindrovovinarstvi.cz nebo chcibublinky.cz

Přejeme krásné podzimní dny a večery ve společnosti našich vín! ;)

etiketa-background-180(1)_edited.jpg

Kam dál?

Co třeba do našeho e-shopu s vínem a proseccem?

tanore_15-a.jpg

Exkluzivní prosecca našich přátel z Valdobbiadene.

jindrovovinarstvi_lahvovani-duben2021_06

Na vinohradě se věnujeme každému hroznu, ve sklepě každé lahvi.

jindrovovinarstvi_lahvovani-duben2021_01

Vyberte si v našem obchodě vína Jindrova vinařství a prosecca z Valdobbiadene.

bottom of page