Poslední noc končícího roku si neumíme představit bez sklenky lahodných bublinek od našich italských přátel a malých dobrot, které podtrhnou jejich chuť. Pokud se chcete inspirovat jaké dobroty ve skleničce i na talířích si budeme dopřávat my a naši hosté, čtěte dál
Co bude perlit v našich skleničkách
Při vzácných okamžicích a výjimečných chvílích nikdy v našich skleničkách nechybí Prosecco od Bortolin Angelo. Jako welcome drink tedy určitě otevřeme jejich Brut Rive di Guia. Je to opravdu exkluzivní Prosecco a pro začátek večera si neumíme představit lepší výběr. V průběhu večera pak pro porovnání ještě otevřeme Brut Rive di Guia z vinařství Tanore. A pro milovníky sladších vín budeme mít připraveno Nani Rizzi Valdobbiadene DOCG Supperiore Di Cartizze Dry. Na přípitek chladíme Bortolin Angelo Salmanazar v krásné 9 litrové lahvi. Toto víno je plné jemných perzistentních bublinek, které vytvářejí sametově lahodnou pěnu a má krásně výrazné ovocné aroma jablka, hrušky a broskve.
Víno dáváme vždy včas chladit, pokud ale nestíháte, můžete využít malou fintu a dát si předem zmrazit bobulky hroznového vína nebo zrníčka z granátového jablka. Ta sice mohou trochu ovlivnit chuť vína, na Silvestra ale budou ve vaší skleničce vypadat opravdu efektně a u welcome drinku se dají i odpustit
Co dobrého na talířky
Po vánoční klasice, se vždycky těšíme na Silvestrovské odlehčené dobroty. Jsme rádi, když dobré jídlo podpoří chuť dobrého vína, a proto se těšíme na dobroty proslulé z italských stolů ;) Nebude chybět Prosciutto doplněné o meloun nebo pomalu pečená rajčátka. Tapenáda z pečených paprik podávaná s ricottovým nočkem a balsamicovou redukcí, krevetové špízky nebo plněné olivy či papričky. Chystáme se i na domácí ořechový chleba k olivovému oleji nebo lahodné sýrové tyčinky s avokádovým dipem. A nezapomeneme ani na sladkou tečku v podobě čerstvého ovoce, to totiž po vlně cukroví ocení snad úplně všichni
Přejeme vydařené Silvestrovské oslavy a vše nejlepší do nového roku!
Comentários